|
Kis levelű, alacsony bokrot nevelő bazsalikom típus, különlegesen finom aromával.
|
|
Lilás színezetű cukorborsó fajta, azaz a hüvely fala is fogyasztható, ezért nem kell kifejteni, az egész hüvely ehető. Nagyon dekoratív fajta, de viszonylag hamar "megöregedik", megérnek a szemek, ilyenkor a hüvely színe liláról zöldeslilára vált.
|
|
Közepes méretű, aromás, ellenálló, tőosztással és magról is jól szaporítható lestyánfajta.
|
|
Közepesen hosszú szárú fajta.
|
|
A szibériai hagyma a metélő fokhagymához/tatárhagymához hasonló, télálló, fokhagymaízű évelő faj. Levele nyersen, főzve vagy párolva fogysztható. Zsengébb, lédúsabb és ízletesebb a tatárhagymánál. Lila virágai saláták vagy quiche díszítésére használhatók.
|
|
A szivárványmángold nem egy fajta, hanem különböző színű fajták keveréke. Magfogásnál figyeljünk, hogy minden színből rakjunk ki egyedeket, de akár szelektálhatunk is belőle nekünk tetsző változatokat. Fogyaszthatjuk főzelék formájában, spenóthoz hasonlóan, de rakott vagy töltött ételek kíszítéséhez is kiválóan alkalmas.
|
|
Kora tavasszal kihajtó salátanövény. Enyhén szőrös levelei ehetőek, kissé karalábés ízűek, akár nyersen, de főzve spenótként is fogyasztható. A bimbós virágzat is ehető. Nyáron elsárgulnak a levelei, majd ősszel ismét megújul. Évelő, de önvető növény is, könnyen elszaporodik.
|
|
Élénkzöld levelű, gyors növekedésű bazsalikomfajta, a virágokat rendszeresen visszavágva egész nyáron át bőségesen ellát aromás levelekkel.
|
|
Ellenálló, hosszú tenyészidejű gumós zeller tájfajta.
|
|
A tatárhagyma vagy metélőfokhagyma egy fokhagyma ízű, télálló évelő hagymaféle. Tavasztól a fagyokig használhatjuk a leveleit nyersen,főzve vagy párolva. A virágai szintén ehetőek, saláták díszítésére is kiváló. A föld alatti részét is használhatjuk fokhagyma helyettesítésére. Tőosztással és magról is szaporítható.
|