1. oldal / 5 Találatok: 1 - 10 / 43

 Fajtanév  Fajtaismertető

Agyvelő paradicsom

thumb

Az egyik legfurcsább paradicsom fajta. Termései nagy, alaktalan bogyócsomókká nőnek össze. Az összenövés már a virágon is jól megfigyelhető. A résztermések sokszor leválaszthatók egymástól. Héja vastag, parásodásra hajlamos, íze finom, kissé savanykás, igazi paradicsom íz. Bőségesen terem.

Amish Paste

thumb

Bőtermő, vastaghúsú fajta

Andoki törpe

thumb

Tíz éve termesztjük szabadföldi és fóliás körülmények között is. Bőtermő, karós támaszt igényel, bár már hallottunk sikersztorikat kevésbé alapos kertészektől is :) sokat terem, volt aki 40kg/6 tő termésről számolt be. Aszalni is jó, mert félbevágva ideális a mérete. A mag amit adunk 2019-es gyűjtés.

 

Barry's Crazy Cherry

thumb

Apró szemű koktélparadicsom, de a virágok hatalmas klaszterekben nőnek, nagyon sok termés található egy fürtben. Kellemesen édes, gyengén savas, nagyon finom paradicsom.

Bátri datolya

thumb

Fürtös, datolya alakú termésekkel, a betegségeket jól tűri, túlnő rajtuk.

Bátri vad bogyó

thumb

Az egyetlen fajta, ami önvető módon áttelel, és utána termést érlel az Észak-magyarországi Bátorban. Betegségeknek ellenáll, de 1-2cm-es bogyói miatt nem ebből főzzük a lecsót, inkább salátákba, napközbeni csipegetésre, és gyerekek csemegéjének alkalmas. Íze közepesen aromás, héja vékony, könnyen fogyasztható. Termesztése szabad földben és balkonládában is megoldható.

Black cherry

thumb

2 cm-es szabályos bogyói éretten halvány lilás-barnás színűek. Íze nagyon gazdag, nedvdús, a fekete paradicsomokra jellemző ízvilággal. Nassolni is kiváló csemege. Nagyon bőven ontja a fürtökön a terméseit egészen fagyokig.

 

Black Russian

thumb

Indeterminált, erőteljes növekedésű paradicsom. Termései 200-400 grammosak, lilás- zöldes héjúak, sötét bordó húsúak, repedésre hajlamos. Jóízű, friss fogyasztásra és befőzésre is alkalmas. Későn érő fajta

 

Blue Keyes

thumb

A fajta az amerikai Michael Keyes nemesítőtől származik. A gyümölcse a napsütötte oldalon már-már feketébe hajló mély sötétkékké válik, míg az árnyékosabb oldalon vörös, aranyozott csíkokkal és kék bevonattal. Íze különlegesen összetett. Közepes tenyészidejű (80-85 nap)

Bózsvai tájfajta

thumb

Rendkívül ízletes fajta. Termésének keresztmetszete háromszögre hasonlít. Betegségeknek ellenáll, vegyszermentes gazdálkodáshoz elsőrangú csemege.

1. oldal / 5 Találatok: 1 - 10 / 43