1. oldal / 9 Találatok: 1 - 10 / 84

 Fajtanév  Fajtaismertető

Agyvelő paradicsom

thumb

Az egyik legfurcsább paradicsom fajta. Termései nagy, alaktalan bogyócsomókká nőnek össze. Az összenövés már a virágon is jól megfigyelhető. A résztermések sokszor leválaszthatók egymástól. Héja vastag, parásodásra hajlamos, íze finom, kissé savanykás, igazi paradicsom íz. Bőségesen terem.

Amish Paste

thumb

Bőtermő, vastaghúsú fajta

Ananas Noire

thumb

Az általam ismert egyik legkiválóbb ízű, lenyűgöző megjelenésű paradicsomfajta, nagy méretű, akár 600 g-ot is meghaladó súlyú, zöldesnarancssárga héjú, szabálytalan alakú bogyókkal. A terméshús zöld színű, a bogyó alsó részénél látványos narancssárgás-pirosas sávokkal, a héj némelyik termésnél csíkozott mintát mutat. Késői érésű, folytonnövő fajta, korai palántanevelés és fóliába történő kiültetés mellett azonban nagy termésmennyiségre képes.

Andoki törpe

thumb

Tíz éve termesztjük szabadföldi és fóliás körülmények között is. Bőtermő, karós támaszt igényel, bár már hallottunk sikersztorikat kevésbé alapos kertészektől is :) sokat terem, volt aki 40kg/6 tő termésről számolt be. Aszalni is jó, mert félbevágva ideális a mérete. 

 

Balatoni

thumb

Folytonnövő paradicsom óriási méretű puha rózsaszínes bogyókkal. A bogyója szív alakú, túlöntözés esetén repedésre  hajlamos, vékony héjú és édes ízű (ökörszív típusú).

Banana Legs

thumb

Rendkívül bőtermő, vastag húsú, édes, hosszúkás alakú sárga paradicsom, szabad földön és fóliasátorban is az általam kipróbált egyik legmegbízhatóbb fajta. Termése befőzésre, aszalásra is kiváló, utóbbinál a magas hőmérséklet (50-60 C fok) a terméshús vastagsága miatt elengedhetetlen.

Barry's Crazy Cherry

thumb

Apró szemű koktélparadicsom, de a virágok hatalmas klaszterekben nőnek, nagyon sok termés található egy fürtben. Kellemesen édes, gyengén savas, nagyon finom paradicsom.

Bátri datolya

thumb

Fürtös, datolya alakú termésekkel, a betegségeket jól tűri, túlnő rajtuk.

Bátri vad bogyó

thumb

Az egyetlen fajta, ami önvető módon áttelel, és utána termést érlel az Észak-magyarországi Bátorban. Betegségeknek ellenáll, de 1-2cm-es bogyói miatt nem ebből főzzük a lecsót, inkább salátákba, napközbeni csipegetésre, és gyerekek csemegéjének alkalmas. Íze közepesen aromás, héja vékony, könnyen fogyasztható. Termesztése szabad földben és balkonládában is megoldható.

Bélapátfalvi paprika ökörszív

thumb

Kerek vállú, hosszúkás terméseket adó fajta.

1. oldal / 9 Találatok: 1 - 10 / 84