|
Régi olasz saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.
szinonímája: Celtuce
|
|
A zöld és a zöldesbarna különféle árnyalatiban pompázó, eltérő megjelenésű töveket produkáló, lágy levelű, jó ízű tépősaláta fajta.
|
|
Régi, stabil fajta a faluban. Kifejezetten finom, édes ízű. Jól tartja magát a tavasz derekáig is, későn magzik fel.
|
|
Élénkzöld levelű, gyors növekedésű, lágy ízű tépősaláta, kora tavaszi és nyár végi-őszi vetésre is kiváló. Aszályos tavaszi időjárás és magas napi hőingás esetén keseredés előfordulhat nála.
|
|
Nagyon dekoratív, ellenálló, ízletes, télálló saláta.
|
|
Vörösbarnán pettyezett levelű későtavaszi római típusú saláta. Erős levelei vannak. Rendkívül jó melegtűrő, a melegedő tavaszokon is megtartja édes ízét és nem magzik fel korán.
|
|
Amerikai, vörös levelű saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.
Szinonimái: Celtuce, kardsaláta
|
|
Élénkzöld ellenálló fejes saláta fajta, a szárazságot jól tűri, de sok csapadék esetén rohadásra hajlamos.
|
|
Hidegnek jól ellenálló fajta, mely tavasszal fejesedik, majd virágszárba megy. Kis mértékben télen is csipegethetőek a külső levelek, ha a regenerációhoz rendelkezésre áll elég meleg és napsütés. Fiatal korában szinte teljesen vörös levelű, majd magszárba szökkenésre bezöldül.
|
|
Őszi vetéssel a telet általában átvészelni képes salátafajta, ami tavasszal korán fejesedik, majd magszárba megy. A telet akár fejes állapotban is sokszor képes átvészelni, így korábbi vetéssel, vagy elhúzódó meleg ősz esetén is lehet betakarítani napos délutánokon. Tépősalátaként is fogyaszthatjuk, nedves, hideg időben szedve viszont lehet számítani rohadásra.
|