|
Régi olasz saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.
szinonímája: Celtuce
|
|
A zöld és a zöldesbarna különféle árnyalatiban pompázó, eltérő megjelenésű töveket produkáló, lágy levelű, jó ízű tépősaláta fajta.
|
|
Régi, stabil fajta a faluban. Kifejezetten finom, édes ízű. Jól tartja magát a tavasz derekáig is, későn magzik fel.
|
|
Látványos, sötétvörös lombú tépősaláta, a levelek hideg időben öltenek élénkebb színt, nyár végi vetésre, fóliasátras átteleltetésre, kora tavaszi szedésre is alkalmas. Frank Morton nemesítése, a fajta az Open Source Seed Initiative (OSSI - Nyílt Forrású Vetőmag Kezdeményezés) jegyzékében szerepel.
|
|
Élénkzöld levelű, gyors növekedésű, lágy ízű tépősaláta, kora tavaszi és nyár végi-őszi vetésre is kiváló. Aszályos tavaszi időjárás és magas napi hőingás esetén keseredés előfordulhat nála.
|
|
Nagyon dekoratív, ellenálló, ízletes, télálló saláta.
|
|
Vörösbarnán pettyezett levelű későtavaszi római típusú saláta. Erős levelei vannak. Rendkívül jó melegtűrő, a melegedő tavaszokon is megtartja édes ízét és nem magzik fel korán.
|
|
Amerikai, vörös levelű saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.
Szinonimái: Celtuce, kardsaláta
|
|
Élénkzöld ellenálló fejes saláta fajta, a szárazságot jól tűri, de sok csapadék esetén rohadásra hajlamos.
|
|
Hidegnek jól ellenálló fajta, mely tavasszal fejesedik, majd virágszárba megy. Kis mértékben télen is csipegethetőek a külső levelek, ha a regenerációhoz rendelkezésre áll elég meleg és napsütés. Fiatal korában szinte teljesen vörös levelű, majd magszárba szökkenésre bezöldül.
|