Találatok: 1 - 10 / 10

 Fajtanév  Fajtaismertető

Cracoviensis szársaláta

thumb

Régi olasz saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.

 

szinonímája: Celtuce

Csákvári tájfajta

thumb

A zöld és a zöldesbarna különféle árnyalatiban pompázó, eltérő megjelenésű töveket produkáló, lágy levelű, jó ízű tépősaláta fajta.

Hosszúhetény áttelelő

thumb

Régi, stabil fajta a faluban. Kifejezetten finom, édes ízű. Jól tartja magát a tavasz derekáig is, későn magzik fel.

Kocsi tájfajta

thumb

Élénkzöld levelű, gyors növekedésű, lágy ízű tépősaláta, kora tavaszi és nyár végi-őszi vetésre is kiváló. Aszályos tavaszi időjárás és magas napi hőingás esetén keseredés előfordulhat nála.

Nagyszékelyi piroslevelű áttelelő

thumb

Nagyon dekoratív, ellenálló, ízletes, télálló saláta.

Pöttyös római saláta

thumb

Vörösbarnán pettyezett levelű későtavaszi római típusú saláta. Erős levelei vannak. Rendkívül jó melegtűrő, a melegedő tavaszokon is megtartja édes ízét és nem magzik fel korán.

Red Sword szársaláta

thumb

Amerikai, vörös levelű saláta fajta, amelyet az év második felében szársalátaként termeszthetünk. A felmagzó magszárak főzés után spárgaként fogyaszthatóak. A zsenge növény salátaként fogyasztható.

 

Szinonimái: Celtuce, kardsaláta

Szentistváni

thumb

Élénkzöld ellenálló fejes saláta fajta, a szárazságot jól tűri, de sok csapadék esetén rohadásra hajlamos.

Vörös áttelelő fejes saláta - Pusztaszabolcs

thumb

Hidegnek jól ellenálló fajta, mely tavasszal fejesedik, majd virágszárba megy. Kis mértékben télen is csipegethetőek a külső levelek, ha a regenerációhoz rendelkezésre áll elég meleg és napsütés. Fiatal korában szinte teljesen vörös levelű, majd magszárba szökkenésre bezöldül.

zöld fejes áttelelő saláta Ercsiből

thumb

Őszi vetéssel a telet általában átvészelni képes salátafajta, ami tavasszal korán fejesedik, majd magszárba megy. A telet akár fejes állapotban is sokszor képes átvészelni, így korábbi vetéssel, vagy elhúzódó meleg ősz esetén is lehet betakarítani napos délutánokon. Tépősalátaként is fogyaszthatjuk, nedves, hideg időben szedve viszont lehet számítani rohadásra.

Találatok: 1 - 10 / 10