1. oldal / 6 Találatok: 1 - 10 / 56

 Fajtanév  Fajtaismertető

Adzuki bab

thumb

Apró, bordó magokat érlelő egyéves, bokor termetű tehénbab. Kelesztő öntözés után a szárazságot remekül tűri. Magja felhasználható levesek, kásák, főzelékek alapanyagaként.

Andean gold burgonya

thumb

Sárga héjú, aranysárga húsú nem szétfővő burgonya.

Articsóka

thumb

Articsóka

thumb

Bátri saláta porcsin

thumb

A vad porcsinnal ellentétben ez a fajta felálló száron nevel 2-3 cm-es pozsgás leveleket. Salátának, levesnek, szendvicsalkatrésznek kiválóan alkalmas növény. A szárazságot remekül tűri, a napfényt meghálálja. Apró magját elszórva önvető módon tud szaporodni. A gyomnövényként szaporodó kövér porcsinnal keresztbeporzódhat.

Blue speckled teparybab

thumb

Bokros növekedésű, ostorosodásra hajlamos fajta, rendkívül szárazságtűrő és melegkedvelő növény. A részleges árnyékot sem kedveli, nagyobb csapadékellátás/pótlás mellet és tápanyagban gazdag talajon hatalmas zöldtömeget fejleszt a termésmennyiség kárára. 5-7 cm-es lapos hüvelyeket növeszt, melyekben apró (1 cm), lapos magok fejlődnek, éréskor a szemek könnyen kipereghetnek, ezért érdemes szakaszosan szedni. A hüvelyek gyorsan szálkásodnak, vékonyhúyúak, ezért szárazbabként javasolt fogysztani. Nagyon ízletes, vékony héjú magjait sokféle ételbe használhatjuk.

Bolgár óriás póréhagyma

thumb

Régóta termesztett bolgár fajta, melynek jellegzetessége, hogy szinte egyáltalán nem csípős. A növénynek 40-60 cm-es halványzöld szárrésze is fogyasztható. A komoly fagyokat nem bírja, de enyhe teleken áttelel. 

Charentais

thumb

Világszerte népszerű, régi francia sárgadinnyefajta. Középkorai érésű, 0,5-1 kilós, szürkésfehér héjú, gerezdes terméseket ad, élénknarancssárga húsa illatos, rendkívül gazdag ízű, igazi csemege. Meleg-és napfényigényes növény, csapadékos időben a gombabetegségekre kissé érzékeny, biológiai védekezés megelőző jelleggel szükséges lehet. A palánták kiültetése május végén, a hajnali fagyveszély elmúltával javasolt, a bőséges adag érett komposztot meghálálják. Öntözéskor kerüljük a lomb benedvesítését, az első terméskezdemények megjelenése idején érdemes 10-20-szoros hígításban erjesztett csalánlével meglocsolni. Éréskor a gyümölcsök héja halvány narancsos-rózsaszínes árnyalatot vesz fel.

Csókalábú útifű

thumb

Igénytelen, szárazság és fagytűrő évelő levélzöldség. Zsenge levelei és bimbói is fogyaszthatóak, enyhén sós- algás íze miatt igazi különlegesség. Ősszel és tavasszal helybevethető, de palántázni is lehet.

Cukorgyökér

thumb

A cukorgyökér egy fagytűrő évelő húsos elégazó gyökereiért termesztett növény. Magról és tőosztással is szaporítható. Ősztől tavaszig fogyszthatjuk a gyökereit, melyeket érdemes helyben, nem felásva telelteni. A gyökerek levágása után a hajtáscsúscs visszaültetehő, így következő évebn újra terem. Szaporításra a vastagabb, fásodásra kevésbé hajlmaos gyökerű töveket érdemes megtartani.

1. oldal / 6 Találatok: 1 - 10 / 56