Találatok: 1 - 10 / 10

 Fajtanév  Fajtaismertető

"Thai hosszú"

thumb

Bőtermű, hosszúkás lila terméseket hozó padlizsán. Fajtája ismeretlen, magcsere alkalmával került a gyűjteménybe, de nagyon jó tulajdonságai miatt megtartottuk.

Benary's blaukönigin

thumb

Szabadföldi termesztésre is alkalmas. Rendkívül hidegtűrő (nem fagytűrő!), halványzöld húsú fajta. Nagyon korai és bőtermő, termése 15-20 cm hosszú. Nem nő magasra, inkább elterülő, gyakran támasztékot igényel.

Listada de Gandhia

thumb

Régi fajta. Hozzánk 2012-ben került. Nagyon mutatós termései júliustól a fagyokig nőnek. Bőtermő. 

louisiana long green

thumb

Erőteljes növekedésű, közepes-nagyméretű, hosszúkás, zöld terméseket kötő padlizsánfajta. Betegségekre nálunk nem tűnik érzékenynek, a csigák csapadékos években kikezdhetik, de rothadásra nem hajlamos. Éretten a gyümölcsök sárgás színezetet öltenek, ilyenkor lehet magot fogni, de érdemes betakarítás után még egy pár hétig utóérlelni a terméseket. Mi elsősorban padlizsánkrém alapanyagként hasznosítjuk.

Matrosik

thumb

110-115 napos tenyészidejű fajta, alkalmas szabadföldi és fóliás termesztésre. Kb 60-70 cm magas növények, hosszúkás-gömbölyded, fehér alapon lila csíkos termésekkel, amelyek 200-350 grammosak. A húsa fehér, keseredésmentes. Bőtermő.

Nagyváradi lila

thumb

Hagyományos nagyméretű hosszúkás padlizsán. A fajtát 2008 körül egy nagyváradi piaci árustól/termelőtől gyűjtöttük, aki elmondása szerint régóta termeszti.

 

 

Rosa Bianca

thumb

Fehérhúsú, keseredésre nem hajlamos régi olasz fajta. Közepesen bőtermő, július végén, augusztus elején fordul termőre.

Szegedi csepp

thumb

2014 óta termesztjük. Szegedi magbörzéről származó fajta. Termései megnyúlt csepp formájúak, sötétlila színűek. Megbízhatóan termő fajta.Keseredésre nem hajlamos

Tojásfa

thumb

A nevéhez hűen a termés tojás alakú és méretű, fehérről sárgára érő, fehéren érdemes fogyasztani. Bokra viszonylag alacsony, 40-60 cm magasságú, elég bőtermő, amit a kis méret ellensúlyoz. Keseredésre nem hajlamos, vízellátásra nem különösebben igényes. Betegséget nem figyeltünk meg, burgonyabogár legelheti a levelét.

Vajdasági fehér

thumb

Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fehér. Keseredésre nem hajlamos. Jól tűri a szabadföldi termesztést, rendkívül bőtermő.

Találatok: 1 - 10 / 10