|
Nagy méretű, hosszan-termő fajta.
|
|
Nagyon bőtermő, ellenálló, önvetésre is hajlamos koktélparadicsom fajta.
|
|
Nagyon édes, bőtermő, közepes méretű fajta.
|
|
Narancs-zöld hosszúkás, vastag húsú fajta, kevés maggal. Ízletes, burgonyavészre közepesen érzékeny.
|
|
Narancsárgára érő, kifejezetten édes és lédús fajta.
|
|
Narancssárga színű közepes bogyóméretű koktélparadicsom. Kifejezetten édes ízű, ellenálló fajta. Magát gyakran sikeresen elveti. Tűri az enyhe szárazságot is.
|
|
Óriás termésű, akár 1 kg-os tömeget is elérő paradicsomfajta. Későn fordul termőre, palántakorában érzékeny, azonban fóliasátras közegben rekordtermésre képes, jó ízű, piros termésű fajta.
|
|
Öt éve vetjük vissza ennek a klasszikus ökörszív paradicsomfajtának a magjait. Nagyméretű, alakban változatos, de jellemzően szív alakú bogyói viszonylag korán érni kezdenek, és megbízható alapanyagot adnak befőzéshez. Friss fogyasztásra is finom, leves-húsos fajta, de nálunk a paradicsomszósz egyik fő összetevője. Repedésre, és a repedések körül penészedésre hajlamos, így érdemes figyelemmel kísérni fejlődését. Növekedése a bogyók érésekor lelassul, így nem nő meg kifejezetten magasra, maximum 1,5 m körülire szokott nálunk megnőni támrendszeren.
|
|
Régi tájfajta bokorparadicsom. A tápiószelei NGBK gyűjteményéből kaptuk 11 évvel ezelőtt. Húsos, igazi befőzőparadicsom. Bár bokor méretű, támrendszert igényel, mert termései súlyától elfekszik a földön. Fitoftóra érzékeny fajta.
|
|
Rendkívül bőtermő, vastag húsú, édes, hosszúkás alakú sárga paradicsom, szabad földön és fóliasátorban is az általam kipróbált egyik legmegbízhatóbb fajta. Termése befőzésre, aszalásra is kiváló, utóbbinál a magas hőmérséklet (50-60 C fok) a terméshús vastagsága miatt elengedhetetlen.
|