6. oldal / 6 Találatok: 51 - 56 / 56

 Fajtanév  Fajtaismertető

Bolgár óriás póréhagyma

thumb

Régóta termesztett bolgár fajta, melynek jellegzetessége, hogy szinte egyáltalán nem csípős. A növénynek 40-60 cm-es halványzöld szárrésze is fogyasztható. A komoly fagyokat nem bírja, de enyhe teleken áttelel. 

Andean gold burgonya

thumb

Sárga héjú, aranysárga húsú nem szétfővő burgonya.

Nagyszékelyi fekete

thumb

Sötétlila héjú, fehér húsú, lisztes főzési típusú nagyszékelyi gyűjtésű régi burgonyafajta. Erőteljes növekedésű, viszonylag bőtermő, ellenálló fajta.

Charentais

thumb

Világszerte népszerű, régi francia sárgadinnyefajta. Középkorai érésű, 0,5-1 kilós, szürkésfehér héjú, gerezdes terméseket ad, élénknarancssárga húsa illatos, rendkívül gazdag ízű, igazi csemege. Meleg-és napfényigényes növény, csapadékos időben a gombabetegségekre kissé érzékeny, biológiai védekezés megelőző jelleggel szükséges lehet. A palánták kiültetése május végén, a hajnali fagyveszély elmúltával javasolt, a bőséges adag érett komposztot meghálálják. Öntözéskor kerüljük a lomb benedvesítését, az első terméskezdemények megjelenése idején érdemes 10-20-szoros hígításban erjesztett csalánlével meglocsolni. Éréskor a gyümölcsök héja halvány narancsos-rózsaszínes árnyalatot vesz fel.

Kintsai szárzeller

thumb

Viszonylag gyors növekedésű, közepes méretű, ízletes, kellemesen aromás szárzeller fajta.

Kisteleki tájfajta rebarbara

thumb

Zöld-halvány rózsaszín levélnyelű terebélyes változat. A tavaszi és őszi időszakban levélnyelét fogyasztjuk. A levágott húsos levélnyelet meghámozzuk és kompótot, lekvárt, pitét készíthetünk belő. A nyár során ne gyűjtsük, mert a levelek oxálsav tartalma magas. 

Magot adunk, nem töveket. :)

6. oldal / 6 Találatok: 51 - 56 / 56