1. oldal / 9 Találatok: 1 - 10 / 84

 Fajtanév  Fajtaismertető

Kozula 133

thumb

Anna Jankowski (becenevén Kozula) lengyel nemesítő által létrehozott bőtermő, ellenálló, korai paradicsomfajta kiváló ízű, sárga alapon csíkozott, teljes érésben pirosas színezetet öltő, hegyes csúcsú, látványos bogyókkal. 

Csöbi tájfajta

thumb

Ezt a fajtát a Kis-Küküllő menti Csöb faluban gyűjtöttük. Hagyományos „parasztparadicsom”, a gyűjtés idején nagy szárazságban is jól termett, azóta is meg vagyunk elégedve vele.

Jászberényi tf. 278

thumb

Folytonnövő paradicsom közepes méretű (átlagosan 65 g-os) közepesen kemény piros bogyókkal. A bogyója szilva alakú, vastag héjú, és egyáltalán nem rothad/reped. Bőtermő, piacos fajta.

Jászberényi tf. 276

thumb

Folytonnövő paradicsom nagyméretű (átlagosan 213 g-os) közepesen kemény piros bogyókkal. A bogyója szabályos gömb alakú, repedésre nem hajlamos. Bőtermő, piacos fajta.

Jászberényi 277

thumb

Folytonnövő paradicsom nagyméretű (átlagosan 59 g-os) közepesen kemény piros bogyókkal. A bogyója szinte szabályos gömb alakú, túlöntözés esetén repedésre hajlamos.

Jászberényi 545

thumb

Folytonnövő paradicsom nagyméretű (átlagosan 95 g-os) kemény piros bogyókkal. A bogyója majdnem szabályos gömb alakú, repedésre nem hajlamos. Bőtermő, piacos fajta.

Cigándi

thumb

Folytonnövő paradicsom nagyméretű közepesen kemény piros bogyókkal. A bogyója lapított gömb alakú, repedésre nem hajlamos.

Balatoni

thumb

Folytonnövő paradicsom óriási méretű puha rózsaszínes bogyókkal. A bogyója szív alakú, túlöntözés esetén repedésre  hajlamos, vékony héjú és édes ízű (ökörszív típusú).

Black Russian

thumb

Indeterminált, erőteljes növekedésű paradicsom. Termései 200-400 grammosak, lilás- zöldes héjúak, sötét bordó húsúak, repedésre hajlamos. Jóízű, friss fogyasztásra és befőzésre is alkalmas. Későn érő fajta

 

Töki tájfajta

thumb

Körülbelül 1-1.5 méterre növő, determinált, bőtermő befőzőparadicsom. A termések 150-200 grammosak, pirosak, vastag héjúak, ízük gyenge, de befőzéssel, aszalással jó minőségű termék készül belőle. Egyszerre (2-3 hét alatt) beérik, ezért is alkalmas befőzésre.

1. oldal / 9 Találatok: 1 - 10 / 84