|
Nagyon bőtermő, ellenálló, önvetésre is hajlamos koktélparadicsom fajta.
|
|
Terebélyes bokrot nevelő, bőtermő fajta. Apró, ízletes terméseit folyamatosan, fürtökben érleli, koktélparadicsomként hasznosítható.
|
|
A Lycopersicon pimpinellifolium fajhoz tartozó rendkívül kicsi szemű fajta. Már a levelei is kisebbek az alap paradicsoménál, szétterpedő bokrot nevel, érdemes nagyobb teret biztosítani számára. Termését elsősorban dekorációnak, vagy gyerekek számára ajánlom, igazi izgalmas apróság.
|
|
Igen bőtermő, közepes termésű, fürtös, nem determinált paradicsomfajta.
|
|
Fehér, molyhos héjú paradicsom. Lágy húsa rendkívül édes, csemegének, friss fogyasztásra ajánlott. Betegségekre nem hajlamos, folytonnövő fajta, érdemes karózni.
|
|
Nagy méretű, erősen gerezdes, üreges belsejű, piros termésekkel megajándékozó folytonnövő paradicsomfajta. A bogyók igen kevés magot tartalmaznak, aszaláshoz épp ezért kiváló, előkészítést alig igénylő alapanyagot nyújtanak. Kalciumhiány okozta csúcsrothadásra hajlamosak lehetnek, ugyanakkor nálam meszes talajon termesztve, vetésforgó alkalmazása mellett nem jelentkezett a probléma.
|
|
Érésben is élénkzöld színű, lilás vállú, csíkozott, szív alakú termésű paradicsomfajta, Russ Crowe nemesítése. Kiválóan szeletelhető, meglepő megjelenése ellenére íze a hasonló alakú piros termésű tájfajtákét idézi.
|
|
Érésben is élénkzöld színű, lilás vállú, csíkozott, szív alakú termésű paradicsomfajta, Russ Crowe nemesítése. Kiválóan szeletelhető, meglepő megjelenése ellenére íze a hasonló alakú piros termésű tájfajtákét idézi.
|
|
Fehéres-sárga, majdnem áttetsző meggy nagyságú bogyói éretten édesek, nagyon kevés savat taralmaznak, emiatt gyermekek kedvence. Bőtermő, nagyon ellenálló vad típusú paradicsom, nagyon könnyen újrakel a kertben magról. Alaposan ki kell karózni, mert nagyon erőteljesen terjeszkedik. Piaci termelésre nem igazán alkalmas, ellenben nassolásra kiváló, késő őszig folyamatosan érleli fürtjein a kis szabályos bogyóit. Latin neve (pimpinellifolium) ánizsevelűt jelent, utalva levelének finom szeldeltségére.
|
|
7-8 éve termesztjük ezt a rendkívül harmónikus ízvilágú paprika alakú piros színű húsos paradicsomot. Elképesztően finom. Termesztésénél figyelembe kell venni, hogy alacsony kálcium tartalmú talajok esetében, illetve nagy melegben kálcium foltosság jelenik meg a bogyók csúcsán, ami befeketedik, a csúcs elhal. Ettől még a termés többi része jóízű, ehető marad.
|