|
Brad Gates munkáját dicsérő rendkívül bőtermő, ellenálló, különleges megjelenésű és kiváló ízű folytonnövő fajta hosszúkás, sárga-zöld csíkos héjú, lilás és narancs árnyalatokat is felvonultató terméssel. Korán termőre fordul és hosszú időszakon át hozza közepes méretű, hosszúkás, színpompás terméseit, a bogyók repedésre nem hajlamosak, nem sérülnek a betakarítás során, jól tárolhatók.
|
|
Kiváló befőző paradicsom, remek ízzel, formás, lédús termésekkel. Sajnos, a betegségeket nagyon megszenvedi, párás nyarakon nehéz életben tartani.
|
|
Féldeterminált, rendkívül bőtermő napsárga termésű paradicsom. Betegségekkel szemben ellenálló, ízletes fajta.
|
|
Az egyik legzamatosabb fajta. Igazi stabil tájfajta, megbízhatóan terem. Középről lefelé "folyó" zöldesbarna csíkok adják a mintázatát. A hús színe is barnás a héj alatti rétegben. A héja vastag, a húsa lédús és átlagnál édesebb íze van, sajátos zamattal. Rendkívül jó fajta eltevésre, ketchuphoz és egyéb ínyencségekhez.
|
|
Folytonnövő paradicsom nagyméretű közepesen kemény piros bogyókkal. A bogyója lapított gömb alakú, repedésre nem hajlamos.
|
|
Mézédes krémes gyümölcs aromás. Termései 200 - 1000 grammosak is lehetnek, sárga alapon látványosan piros csíkosak, belül minél érettebb, annál több a húsában a sötétrózsaszín árnyalat. A Zöld zebra és a Marvel stripe paradicsomfajták stabilizálódott kereszteződése. Bőtermő, nagyon jól bírja a tárolást.
|
|
Kis szemű, nagyon bőtermő, folytonnövő paradicsomfajta.
|
|
Ezt a fajtát a Kis-Küküllő menti Csöb faluban gyűjtöttük. Hagyományos „parasztparadicsom”, a gyűjtés idején nagy szárazságban is jól termett, azóta is meg vagyunk elégedve vele.
|
|
Az egyik legfinomabb paradicsomunk. 2015 óta termesztjük. Termései ritkán betegszenek meg, a bogyó héja elég vastag, ezért napokig eláll szedés után. Édes, kevésbé savas, igazi salátaparadicsom, de első osztályú ivólének is.
|
|
0,8-1 méteres magasságú, sűrű bokrú determinált fajta. Magas hozamú, de betegségekre érzékeny. Termései középnagyok, gömbölydedek, pirosak, vékony héjúak. Frissen is fogyasztható, bár nem túl ízletes. Nagyjából egy időben terem (augusztus közepe), így feldolgozásra is alkalmas.
|