0,8-1 méteres magasságú, sűrű bokrú determinált fajta. Magas hozamú, de betegségekre érzékeny. Termései középnagyok, gömbölydedek, pirosak, vékony héjúak. Frissen is fogyasztható, bár nem túl ízletes. Nagyjából egy időben terem (augusztus közepe), így feldolgozásra is alkalmas.
- Magyar név:
- paradicsom
- Család:
- Solanaceae
- Nemzetség:
- Lycopersicon
- Faj:
- esculentum
- Szinonímák:
- Élettartam:
- Egyéves
- Szaporítás:
- Mag
- Megporzás típusa:
- fakultatív idegentermékenyülő
- Megporzás módja:
- rovar
- Vetés/ ültetés módja:
- Összekereszteződhet:
- Izolációs távolság:
- 3-5 m
- Minimális egyedszám magfogáshoz:
- 6-12 tő
- Elsődleges hasznosítás:
- A növény növekedési típusa:
- determinált
- A levél típusa:
- normál
- A termés átmérője:
- A termés alakja (hosszmetszete alapján):
- A terméscsúcs:
- lapos
- A termés színe éréskor:
- piros
- A termés egyszínű?:
- igen
- A termés tárolhatósága:
- közepes
- A termés repedésre hajlamos?:
- nem
- A termés zöldtalpasodásra hajlamos:
- nem
- Egyéb jellegzetes tulajdonságai (pl. koraiság, betegség stb.):
- Elérhetőség:
- Ursaherba Biokert - Papp Orsi