Rendkívül bőtermő, vastag húsú, édes, hosszúkás alakú sárga paradicsom, szabad földön és fóliasátorban is az általam kipróbált egyik legmegbízhatóbb fajta. Termése befőzésre, aszalásra is kiváló, utóbbinál a magas hőmérséklet (50-60 C fok) a terméshús vastagsága miatt elengedhetetlen.
- Magyar név:
- paradicsom
- Család:
- Solanaceae
- Nemzetség:
- Lycopersicon
- Faj:
- esculentum
- Szinonímák:
- Élettartam:
- Egyéves
- Szaporítás:
- Mag
- Megporzás típusa:
- fakultatív idegentermékenyülő
- Megporzás módja:
- rovar
- Vetés/ ültetés módja:
- Összekereszteződhet:
- Izolációs távolság:
- 3-5 m
- Minimális egyedszám magfogáshoz:
- 6-12 tő
- Elsődleges hasznosítás:
- friss fogyasztás
- befőzés
- aszalás
- A növény növekedési típusa:
- determinált
- A levél típusa:
- normál
- A termés átmérője:
- A termés alakja (hosszmetszete alapján):
- A terméscsúcs:
- lapos
- A termés színe éréskor:
- sárga
- A termés egyszínű?:
- igen
- A termés tárolhatósága:
- közepes
- A termés repedésre hajlamos?:
- nem
- A termés zöldtalpasodásra hajlamos:
- igen
- Egyéb jellegzetes tulajdonságai (pl. koraiság, betegség stb.):
- Elérhetőség: