Zölden és fűszerként őrölve is fogyasztható, fűszerpaprikához képest nagy termetű fajta. Ha elegendő vizet kap, bő terméssel hálálja meg a gondozást. Paprikához képest viszonylag korán érik.
Elérhetőség
Banya-Tanya Alapítvány
Család:
Solanaceae
Nemzetség:
Capsicum
Faj:
annuum
Szinonímák:
Élettartam:
Egyéves
Szaporítás:
Mag
Megporzás típusa:
fakultatív idegentermékenyülő
Megporzás módja:
rovar
Vetés/ültetés módja:
palántázás
Izolációs távolság:
100 m
Minimális egyedszám magfogáshoz:
6-12 db
Elsődleges hasznosítás:
fűszer: szárított porként használva
A növény növekedési típusa:
determinált
Termés (bogyó) színe érés előtt:
sötétzöld
A termés színe éréskor (biológiai érettség):
bordó
A termés helyzete a növényen:
csüngő
A termés mérete a kocsány nélkül:
közepes: 4-10 cm
A termés alakja (hosszmetszete alapján):
szarvalakú
A terméshús vastagsága:
vékony húsú: 2 mm alatt
A terméshús íze:
édes
Egyéb jellegzetes tulajdonságai (pl. koraiság, betegség stb.):
Oldalunk a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket (cookie-kat) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználók oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába.