Szivárvány mángold

thumb

A szivárványmángold nem egy fajta, hanem különböző színű fajták keveréke. Magfogásnál figyeljünk, hogy minden színből rakjunk ki egyedeket, de akár szelektálhatunk is belőle nekünk tetsző változatokat. Fogyaszthatjuk főzelék formájában, spenóthoz hasonlóan, de rakott vagy töltött ételek kíszítéséhez is kiválóan alkalmas.

 
Myid:
42
Magyar név:
Mángold
Család:
Amaranthaceae
Nemzetség:
Beta
Faj:
vulgaris
Szinonímák:
Élettartam:
Kétéves
Szaporítás:
Mag
Megporzás típusa:
szigorúan idegentermékenyülő
Megporzás módja:
szél
Vetés/ültetés módja:
helybevetés
Összekereszteződhet:
cégla, takarmányrépa, cukorrépa
Izolációs távolság:
150 m
Minimális egyedszám magfogáshoz:
8-10 tő
Második fotó:
Elérhetőség: